tisdag, januari 25, 2011

• ännu argare - urringat!

Ännu argare blir jag nu än för en stund sedan, nu när jag genom att kommentera på en annan sida plötsligt kom på vad som irriterat mig tidigare vad gäller dotterns kläder:

Att urringningen på flicktröjor är så mycket vidare!
Pojktröjor är tighta runt halsen.
Varför ska små flickor exponera dekolltaget mer än pojkar - genomgående? Vid samma modell av kläder?

Alla de högst ordinära dussin-t-shirtar  jag köpt åt dottern har fallit in under detta mönster. Blusar kontra skjortor är ännu värre, nästan alltid. Är inte det också sjukt så säg?

Hur det kommer sig att jag reagerat? För att vi är väldigt blonda båda två, och behöver solskydd. Och då blir det uppenbart att med pojktröjor på blir det inte lika mycket smörja, som med flick- dito.

AAURRRGH!!

3 kommentarer:

  1. Helt ortoligt! Det blir ju perverst på något sätt!

    SvaraRadera
  2. Det är skönt när de här sakerna händer, eller hur?
    Ilska som har suttit inne i flera år och bubblat, men som aldrig fått något utlopp för att man inte vet vad som är fel.
    Plötsligt sker det, Katarsis (googla ordet om du vill). Man får en insikt, och så plötsligt så bubblar flera år av uppdämda känslor upp till ytan i ett heligt vredesmod. För att man till slut vet vad som är fel, varför irritationen har varit där.

    Det finns alltid nej-sägare som inte fattar varför det blir ett sådant vredesmod.
    Och de förstår inte heller att det inte är samma människor som blir upprörda varje gång det blir stora bokstäver i tidningen.
    För nej-sägarna är det en konstant storm i en kaffekopp tack vare att vi hela tiden blir medvetna om alla andras katarsis processer.

    SvaraRadera
  3. Problemet är att världen är full av förståndshandikappade föräldrar som ser till att Lindex och övriga kan fortsätta på samma sätt. Om bara några fler än du och jag förklarade för expediten att det är SJUKT FÖR FAN! Så skulle det nog ordna sig.

    Något som är minst lika bisarrt som storlekar och urringningar är att "killkläderna" (dvs alternativet till de vidriga "sexiga" flickkläderna) nästan alltid har våldsamma motiv och mörka färger. VAD I HELVETE! Är det ingen i branschen som har egna ungar?

    SvaraRadera